Hoppa till sidans innehåll

Barn- och Ungdomsverksamhet


Ungdomsorientering 2021

Årets träningar för barn och ungdomar startar 5:e maj

Vi kommer tills vidare att träffas vid Skidstugan och det är onsdagar kl 18 som gäller. Om vi byter plats för träningarna så meddelar vi det i god tid innan. Det är träning oavsett väder, om än i anpassad form. Ta gärna med ombyte, åtminstone för fötterna. Meddela förhinder med SMS till 070-257 91 97 (Inger).

Andra träningar och tävlingar

Orientering är en idrott som bygger på att man ska kunna omsätta sina orienteringskunskaper även i nya och okända marker. När vi tränar i skogen runt Skidstugan blir elljusspårsområdet snabbt välkända marker som ger barnen trygghet, men det begränsade skogsområdet kan bli lite tråkigt i längden. Det är därför lärorikt och utvecklande för barnen om de får prova att orientera även i andra områden. Ett bra sätt är att delta i de tisdagsträningar som Ö-viks sex orienteringsklubbar turas om att arrangera under namnet 7-klubbs (det var 7 klubbar när det startade). På dessa träningar finns banor som passar för alla, från nybörjare till elitlöpare, föräldrar eller annan vuxen följer och hjälper sina barn vid behov. Anmälan på plats eller senast dagen innan via anmälningssystemet Eventor. Start mellan kl. 18 och 19. Kanske ska du som vuxen springa en egen bana?

Karta med bana och plastficka kostar 20 kr och betalas på plats. SI-pinnar finns ofta att låna via klubben men kan även hyras av arrangören för 10 kr/gång. Om du är intresserad berättar vi gärna mer om 7-klubbs.

Pga Corona så blir det en speciallösning för 7-klubbs under våren, med separata starttider för varje förening under söndagar. Obligatorisk föranmälan! Läs mer här.

Uppdaterad: 09 MAJ 2021 09:36 Skribent: Lina Kjellqvist
E-post: Adressen Gömd

Våra sponsorer

  

  

Ange alt-text här.

 

natratandvard

0661-220411

 

Ange alt-text här.

 

Ange alt-text här.Vårt Swishnr: 123 570 33 68

Postadress:
Sidensjö IK - Orientering
Angermannus Väg 14
89395 Sidensjö

Besöksadress:
Angermannus Väg 14
89395 Sidensjö

Kontakt:
Tel: 0706912107
E-post: This is a mailto link

Se all info